Spoed lekkage melden

Een dak lekkage opsporen

Inhoud

Een dak lekkage kan veel overlast en schade veroorzaken, maar het kan soms lastig zijn om de precieze locatie van de lekkage te vinden. In dit artikel geven wij enkele tips om een dak lekkage op te sporen.

Controleer het dak bij regenval

Wanneer het regent, kunt u het dak controleren op mogelijke lekkages. Let op natte plekken op uw plafond of muren en volg deze naar boven om de locatie van de lekkage te vinden. Ook kunt u het dak zelf inspecteren op plekken waar water zich lijkt te verzamelen.

Inspecteer het dak van binnenuit

Als u een zolder of een andere ruimte onder het dak heeft, kunt u van binnenuit het dak controleren op mogelijke lekkages. Let op vochtige plekken of schimmelvorming op de dakconstructie of isolatie.

Gebruik een rookproef

Een rookproef is een methode waarbij rook in de dakconstructie wordt geblazen om te zien waar de rook ontsnapt. Dit kan helpen bij het opsporen van een dak lekkage. Een professioneel dakwerken bedrijf, zoals Zoer dakwerken, kan deze methode voor u uitvoeren.

Controeer de dakbedekking

Inspecteer de dakbedekking, zoals dakpannen of bitumen, op mogelijke beschadigingen. Scheuren, barsten of ontbrekende stukken kunnen leiden tot dak lekkages. Laat deze beschadigingen tijdig repareren.

Schakel een professional in

Als u ondanks deze stappen de locatie van de lekkage niet kunt vinden, is het verstandig om een professioneel dakwerken bedrijf in te schakelen. Een ervaren dakdekker heeft de juiste kennis en apparatuur om de lekkage snel en efficiënt op te sporen en te verhelpen.

Conclusie

Kortom, er zijn verschillende manieren om een dak lekkage op te sporen. Met deze tips kunt u zelf al een eind komen, maar schroom niet om een professioneel dakwerken bedrijf in te schakelen als u er zelf niet uitkomt. Zoer dakwerken staat graag voor u klaar om u te helpen bij het opsporen en verhelpen van dak lekkages.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op