Spoed lekkage melden

Een plat dak herstellen

Inhoud

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals bitumen, EPDM en PVC. Helaas zijn platte daken ook vatbaar voor slijtage en schade door weersomstandigheden en ouderdom. In deze blogpost zal Zoer Dakwerken uitleggen hoe we een plat dak kunnen herstellen en weer in goede staat kunnen brengen.

Oorzaak van de schade

Ten eerste is het belangrijk om de oorzaak van de schade aan het platte dak te achterhalen. Dit kan variëren van scheuren en lekkages tot slijtage en veroudering van de dakbedekking. Door de oorzaak van de schade te bepalen, kunnen we gerichter te werk gaan bij het herstel van het platte dak.

veelvoorkomende manier

Een veelvoorkomende manier om een plat dak te herstellen is door het aanbrengen van een nieuwe laag dakbedekking. Dit kan bijvoorbeeld met bitumen, EPDM of PVC. De oude laag dakbedekking wordt dan verwijderd en vervangen door een nieuwe laag die het platte dak weer volledig waterdicht maakt.

Dakcoating

Een andere manier om een plat dak te herstellen is door het aanbrengen van een dakcoating. Hierbij wordt een coating aangebracht over de bestaande dakbedekking om deze te beschermen tegen verdere slijtage en schade. Dit is een goede optie als de schade nog niet te ver gevorderd is en er nog geen lekkages zijn.

Vervangen

Als het platte dak ernstig beschadigd is, kan het nodig zijn om delen van het dak te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van grote scheuren of een verzwakte constructie. In dat geval wordt het beschadigde gedeelte van het dak verwijderd en vervangen door nieuwe materialen.

Conclusie

Tot slot is het belangrijk om het platte dak regelmatig te laten inspecteren en onderhouden. Zo kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en voorkomen worden dat ze uitgroeien tot grotere problemen. Bij Zoer Dakwerken zijn we gespecialiseerd in het herstellen en onderhouden van platte daken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op