Spoed lekkage melden

Epdm voordelen uitgelegd

Inhoud

Als u overweegt om uw dak te laten vernieuwen, is EPDM een uitstekende keuze voor uw dakbedekking. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een synthetisch rubber materiaal dat vaak wordt gebruikt als dakbedekking vanwege zijn vele voordelen. In deze blogpost zal Zoer Dakwerken de voordelen van EPDM voor uw dakbedekking uitleggen.

Duurzaam

EPDM is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het kan bijvoorbeeld goed tegen extreme hitte en koude, waardoor het een ideale keuze is voor daken in zowel warme als koude klimaten. Daarnaast is EPDM ook bestand tegen UV-straling, wat betekent dat het niet snel zal verkleuren of verouderen door zonlicht.

Flexibel

Een ander voordeel van EPDM is dat het zeer flexibel is. Het kan gemakkelijk worden geïnstalleerd op complexe dakoppervlakken en is bestand tegen scheuren en barsten. Hierdoor is het materiaal ook geschikt voor daken met veel hoeken en bochten, zoals bijvoorbeeld bij dakkapellen.

Milieuvriendelijk

EPDM is ook een milieuvriendelijke keuze, omdat het materiaal recyclebaar is. Het kan worden hergebruikt bij het renoveren van uw dak en draagt dus bij aan een duurzame oplossing voor uw dakbedekking.

Onderhoudsvriendelijk

Daarnaast is EPDM ook zeer onderhoudsvriendelijk. Het vereist weinig onderhoud en kan eenvoudig worden gereinigd met water en zeep. Het materiaal is ook bestand tegen vuil en aanslag, waardoor het er altijd schoon en nieuw uit blijft zien.

Betaalbaar

Tot slot is EPDM ook een zeer betaalbare keuze. Het heeft een lange levensduur, wat betekent dat u niet snel nieuwe dakbedekking hoeft aan te schaffen en dus ook kosten kunt besparen op de lange termijn.

Conclusie

Kortom, EPDM is een duurzaam, flexibel, milieuvriendelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal dat zeer geschikt is voor uw dakbedekking. Bij Zoer Dakwerken zijn we gespecialiseerd in het installeren van EPDM op daken van alle soorten en maten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op