Spoed lekkage melden

Is een lekkage bij een dak verzekerd?

Inhoud

Wanneer er een lekkage optreedt bij een dak, is het begrijpelijk dat huiseigenaren zich afvragen of deze schade verzekerd is. Het antwoord hierop hangt af van een aantal factoren, waaronder de oorzaak van de lekkage en de dekking van de verzekering.

Gedekt door opstalverzekering

Over het algemeen zijn lekkages bij een dak gedekt onder de opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de woning en de daarbij behorende onderdelen, waaronder het dak. Het is belangrijk om te weten dat niet alle opstalverzekeringen dezelfde dekking bieden. Sommige verzekeringen dekken alleen schade als gevolg van bepaalde gebeurtenissen, zoals storm- of brandschade, terwijl andere verzekeringen een bredere dekking bieden.

Slijtage of ouderdom

Als de lekkage het gevolg is van slijtage of ouderdom van het dak, dan wordt dit niet gedekt door de verzekering. Hetzelfde geldt als de lekkage het gevolg is van nalatigheid, bijvoorbeeld als het dak niet regelmatig is onderhouden. In deze gevallen zal de huiseigenaar zelf verantwoordelijk zijn voor het betalen van de reparatiekosten.

Wees noukeurig

Als de lekkage echter het gevolg is van een gebeurtenis die gedekt is door de opstalverzekering, dan zal de verzekeraar de kosten van de reparatie vergoeden. Het is belangrijk om bij het indienen van een claim bij de verzekeraar zo volledig en nauwkeurig mogelijk te zijn, om de kans op een succesvolle claim te vergroten.

onderhoud

Het is altijd verstandig om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan het dak, om lekkages en andere problemen te voorkomen. Als er toch een lekkage optreedt, is het raadzaam om zo snel mogelijk een dakwerken bedrijf in te schakelen om de schade te beoordelen en te repareren. Het bedrijf kan ook helpen bij het indienen van een claim bij de verzekeraar, als dat nodig is.

Wees er snel bij

Bij Zoerdakwerken begrijpen we hoe belangrijk het is om een veilig en waterdicht dak te hebben. Daarom bieden wij een breed scala aan dakwerkservices, waaronder reparatie van lekkages. Ons team van ervaren professionals staat klaar om u te helpen bij het herstellen van uw dak en het indienen van een eventuele verzekeringsclaim. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op