Spoed lekkage melden

Platte dak vervangen: waarom en hoe?

Inhoud

Een plat dak heeft veel voordelen, zoals een strakke uitstraling en de mogelijkheid om extra leefruimte te creëren. Maar na verloop van tijd kan het nodig zijn om het dak te vervangen. In deze blogpost bespreken we waarom het belangrijk is om een plat dak tijdig te vervangen en hoe Zoer Dakwerken je hierbij kan helpen.

Waarom platte daken vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom het vervangen van een plat dak nodig kan zijn. Een veelvoorkomende reden is veroudering van de dakbedekking. Bijvoorbeeld bij bitumen of EPDM dakbedekking kan na verloop van tijd scheurvorming of loslating ontstaan. Dit kan leiden tot lekkages en vochtproblemen. Ook kan het nodig zijn om het dak te vervangen vanwege veranderingen in de eisen en wensen van de eigenaar, bijvoorbeeld bij het creëren van extra leefruimte op het dak.

Hoe vervang je een plat dak?

Het vervangen van een plat dak is een specialistische klus. Hierbij wordt eerst de oude dakbedekking verwijderd en geïnspecteerd of de onderconstructie nog in goede staat verkeert. Vervolgens wordt er een nieuwe dakbedekking aangebracht. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden, zoals bitumen, EPDM of PVC dakbedekking. De keuze hangt af van de specifieke situatie en wensen van de klant.

Zoer Dakwerken heeft ruime ervaring in het vervangen van platte daken. Onze vakmensen komen bij je langs om de situatie te inspecteren en een passend advies te geven. We werken met hoogwaardige materialen en zorgen voor een vakkundige en duurzame vervanging van de dakbedekking. Zo ben je verzekerd van een waterdicht en veilig plat dak.

Conclusie

Het vervangen van een plat dak kan nodig zijn vanwege veroudering van de dakbedekking of veranderingen in de eisen en wensen van de eigenaar. Zoer Dakwerken is gespecialiseerd in het vervangen van platte daken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie en advies op maat. Wij zorgen voor een veilig en duurzaam plat dak waar je jarenlang plezier van hebt.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op