Spoed lekkage melden

Soorten hellende daken

Inhoud

Hellende daken zijn een veelvoorkomend daktype in Nederland. Ze hebben een esthetische en praktische functie en zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen en materialen. In deze blogpost zullen we enkele van de meest voorkomende soorten hellende daken bespreken.

Zadeldak

Een zadeldak is het meest voorkomende type hellend dak en heeft twee gelijke dakvlakken die elkaar snijden in de nok. Dit ontwerp biedt veel ruimte onder het dak en zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk wordt afgevoerd.

Schilddak

Een schilddak heeft vier dakvlakken en lijkt op een zadeldak, maar heeft in plaats van twee driehoekige vlakken aan de zijkanten. Dit ontwerp is vooral geschikt voor grote gebouwen en biedt bescherming tegen harde wind.

Mansardedak

Een mansardedak heeft twee hellende dakvlakken waarvan de onderste steiler is dan de bovenste. Dit ontwerp biedt extra ruimte onder het dak en wordt vaak gebruikt in historische gebouwen.

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak heeft één hellend dakvlak en wordt vaak gebruikt bij moderne architectuur. Dit ontwerp biedt een minimalistische uitstraling en kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld woninguitbreidingen.

Materialen voor hellende daken

Hellende daken kunnen worden bedekt met verschillende materialen, waaronder dakpannen, leien en riet. Dakpannen zijn het meest voorkomende materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Leien en riet worden vaak gebruikt voor historische en monumentale gebouwen.

Onderhoud van hellende daken

Het is belangrijk om uw hellende dak regelmatig te onderhouden om lekkages en andere problemen te voorkomen. Zo moet u regelmatig inspecteren op beschadigingen en scheuren, en eventueel uw dakgoten en eventuele dakramen controleren. Daarnaast is het verstandig om uw dak regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van uw dak te verlengen.

Zoer Dakwerken: uw partner voor hellende daken

Zoer Dakwerken heeft jarenlange ervaring in het onderhouden, repareren en vervangen van hellende daken. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met verschillende materialen en ontwerpen en kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste daktype voor uw woning of gebouw. Wij bieden onderhoudscontracten aan om uw dak in optimale staat te houden en kunnen u helpen bij eventuele reparaties en vervangingen.

Conclusie

Hellende daken zijn een veelvoorkomend daktype in Nederland en zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen en materialen. Het is belangrijk om uw hellende dak regelmatig te onderhouden om lekkages en andere problemen te voorkomen. Zoer Dakwerken heeft jarenlange ervaring in het werken met verschillende soorten hellende daken

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op