Spoed lekkage melden

Tips om dak lekkage tegen te gaan

Inhoud

Een dak lekkage kan veel overlast en schade veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dak lekkage te voorkomen. In dit artikel geven wij enkele tips om dak lekkage tegen te gaan.

Regelmatig onderhoud

Het is belangrijk om uw dak regelmatig te laten controleren en onderhouden. Zo kunnen kleine beschadigingen tijdig worden gerepareerd voordat deze leiden tot een dak lekkage. Laat daarom uw dak minstens één keer per jaar inspecteren door een professioneel dakwerken bedrijf, zoals Zoer dakwerken.

Reinig uw dakgoten

Dakgoten raken snel verstopt met bladeren, takjes en ander vuil. Als de dakgoten verstopt raken, kan het water niet goed wegstromen en kan er lekkage ontstaan. Zorg daarom dat uw dakgoten regelmatig worden gereinigd.

Voorkom beschadigingen aan uw dakbedekking

Beschadigingen aan uw dakbedekking, zoals scheurtjes of barsten, kunnen leiden tot lekkages. Voorkom beschadigingen door uw dak niet te belasten met teveel gewicht, zoals bijvoorbeeld door sneeuw. Zorg er ook voor dat er geen scherpe objecten op uw dak terechtkomen.

Gebruik hoogwaardige materialen

Hoogwaardige dakbedekking gaat langer mee en is beter bestand tegen weersinvloeden. Kies daarom voor hoogwaardige materialen bij het plaatsen of vervangen van uw dakbedekking.

Controleer de aansluitingen

Controleer regelmatig of de aansluitingen van uw dakbedekking op andere delen van uw huis, zoals bijvoorbeeld bij uw schoorsteen, nog goed zijn afgedicht. Indien nodig, laat deze afdichtingen tijdig repareren.

Schakel een professional in

Heeft u toch last van dak lekkage? Schakel dan altijd een professioneel dakwerken bedrijf in, zoals Zoer dakwerken. Wij hebben ervaren vakmensen in dienst die snel en efficiënt de dak lekkage kunnen verhelpen. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over hoe u toekomstige dak lekkages kunt voorkomen.

Conclusie

Kortom, met deze tips kunt u de kans op da lekkage verkleinen. Wilt u meer weten over hoe u dak lekkages kunt voorkomen of heeft u last van dak lekkage en wilt u dit snel laten verhelpen? Neem dan contact op met Zoer dakwerken. Wij helpen u graag verder.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op