Spoed lekkage melden

Wat is epdm?

Inhoud

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen die het biedt. Maar wat is EPDM eigenlijk? In deze blogpost zal Zoer Dakwerken uitleggen wat EPDM is en waarom het een goede keuze kan zijn voor uw dak.

Wat is het precies?

EPDM is een synthetische rubberen dakbedekking die zeer duurzaam en weerbestendig is. Het is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Diene Monomeer en wordt meestal geleverd in grote rollen die op het dak worden aangebracht. Het materiaal is ideaal voor platte daken, maar kan ook worden gebruikt op licht hellende daken.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van EPDM is de lange levensduur. Het kan wel 40 tot 50 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie. Dit betekent dat u een dakbedekking hebt die een lange tijd meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

Bijna overal toepasbaar

EPDM is ook zeer flexibel en kan goed worden aangebracht op allerlei soorten oppervlakken. Het kan ook gemakkelijk worden gerepareerd als er een beschadiging of lekkage optreedt. Het materiaal is bestand tegen UV-straling en kan daardoor de kleur en kwaliteit behouden gedurende vele jaren.

energie-efficiëntie

Een ander voordeel van EPDM is de energie-efficiëntie. Het materiaal heeft een hoge weerstand tegen warmteoverdracht, waardoor het een goede keuze is voor het isoleren van het dak. Dit kan leiden tot een verlaging van de energierekening omdat de verwarming en koeling van het gebouw minder energie nodig hebben.

Tot slot is EPDM een milieuvriendelijke keuze. Het is gemaakt van gerecycleerde materialen en kan ook opnieuw worden gerecycled. Bovendien is het materiaal relatief eenvoudig te installeren, waardoor het minder energie-intensief is dan sommige andere dakbedekkingsmaterialen.

Heb je een vraag?

Laat hieronder je gegevens achter en wij beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Bekijk onze andere blogposts
Een plat dak herstellen

Een plat dak is een veelvoorkomend type dakbedekking op woningen en bedrijfspanden. Het biedt een strak uiterlijk en kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals

Meer lezen »
Wat is epdm?

Als het gaat om dakbedekking, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. EPDM is echter een van de meest populaire keuzes geworden vanwege de vele voordelen

Meer lezen »

Spoed lekkage melden?

Je kunt ons bereiken via de mail of telefoon

Terug bel verzoek sturen

Laat je gegevens hier achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk op